בדירת היוקרה במגדל המשקיף על כל תל-אביב אפשר לראות את המפגש בין פריז לתל-אביב בצורה הטובה ביותר
תכנון ועיצוב פנים: אינגריד גואטה
מיקום: תל-אביב
סגנון: מודרני
שטח: 350 מ"ר
צילום: ליאור טייטלר
כשנכנסים לדירה במגדל היוקרה בתל-אביב, העין שלנו נמשכת לעיצוב המוקפד ולנוף עוצר הנשימה המשקיף על כל תל-אביב. העיצוב המודרני, ההשקעה והירידה לפרטים מוכיחים לנו את רמת ההשקעה בפרויקט. "הפרויקט התחיל כי הלקוח רצה להחליף את התאורה. הוא לא אהב את הספוטים שהיו לו ואת הסידור שלהם בחלל והזמין אותי לתכנן את התאורה מחדש", מגלה מעצבת הפנים אינגריד גואטה האחראית על עיצוב הדירה.
"תוך כדי שנפגשנו, הבנתי את הצרכים והרצונות שלו והחלטנו ללכת לפרויקט מקיף שיכלול עיצוב חדש לדירה. זה היה מאוד מאתגר כי הבסיס כבר היה קיים והייתי צריכה להתאים את התכניות והרעיונות אליו", מגלה גואטה. "יש אנשים שחושבים שיותר קל לעצב ככה אבל זה יותר קשה כי קיימות מגבלות. לשמחתי, הלקוח היה מאוד ממוקד וידע טוב מאוד מה הוא רוצה ומה הוא לא רוצה. אני עזרתי לו איפה שלא ידע ובעיקר לקחת את הרצונות שלו וליצור מהם סגנון ועיצוב לבית".
"הלקוח ביקש עיצוב בקו נקי, אבל באותה נשימה ביקש גם להכניס נגיעות יוקרתיות-מודרניות לחלל. התחלנו את העבודות מתכנון תאורה, הנמכת התקרות בגבס והחלפת הריהוט הקיים בריהוט שתוכנן בהזמנה אישית מנגר", היא ממשיכה. "הדבר הבולט בבית הוא הנוף המדהים שנשקף ממנו והיווה את הבסיס וההשראה לעיצוב. הצבתי בחלל פריטים המתכתבים עם הנוף ומכניסים אותו פנימה אל תוך הבית, כמו השטיח בסלון, התמונה מעל הספה וכריות הנוי בסלון".
"ללקוח היה חשוב שאייצר עבורו אווירה אינטימית בחלל, משימה מאתגרת בהתחשב בחלונות הפתוחים ובעובדה שלא ניתן להחליף אותם בגלל החזית האחידה בבניין. כדי לייצר את האינטימיות השתמשתי בשני כלים – וילונות חשמליים שעולים ויורדים לפי הצורך, כי מבחינתי זה ממש עוול לכסות את הנוף שנראה כמו תמונה בווילונות גדולים. בנוסף, צבעתי בצורה ייחודית את החלונות, כך שמצד אחד הן מכניסות את הנוף פנימה ומצד שני אוטמות מבחוץ".
דבר נוסף שבולט בחלל המרכזי הוא האוספים שהדייר בבית מחזיק בהם. "ללקוח יש המון אוספים ורציתי לתת להם ביטוי כדי שהדירה תספר את הסיפור שלו בצורה הטובה ביותר. לאוסף בקבוקי השתייה היוקרתיים שלו יצרתי קיר תומך בחלל המטבח המציג לראווה את האוסף. מיקמתי גם ספריית ברזל פתוחה המשלבת פרטי אמנות וספרים ומתכתבת עם הקו העיצובי".
ובניגוד לאווירה הנקייה והמודרנית בחלל המרכזי, ברגע שנכנסים לחדר השינה, מרגישים חום ואינטימיות. "הבית בעיצוב קריר והיה לי חשוב שחדר השינה יהיה חם ומחבק. עשיתי את זה באמצעות שימוש בחומרים חמים ובראשם – פרקטי פישבון מעץ אמיתי. בגב המיטה יצרנו נישה וניצלתי אותה כדי לחפות אותה בפרקט וכך לייצר תזכורת נוספת שמחממת עוד יותר את החלל. את סוויטת השינה המפנקת הכוללת חדר ארונות ומקלחת עיצבתי באופן שיהיה מחבק וחם".